Röst- 0ch sångkurser med fokus på kreativitet och välbefinnande

TESTIMONIALS

"Kursen Creative Voice ledd av Ida Lod var för mig en riktig upptäcktsresa. Jag anmälde mig av nyfikenhet, för att utforska mitt eget uttryck. För mig blev kursen en plats för att leka och att läka, för både kreativitet och terapeutisk självreflektion. Jag fick möta min egen kraft och skörhet och bevittnade även andras unika uttryck. En fantastisk erfarenhet som jag varmt kan rekommendera till alla som vill lära känna sitt eget kreativa uttryck på en djupare nivå."
Janine


"Med Ida känner jag mig trygg, sedd och mött och får hjälp att finna min röst, min sång, mitt uttryck, min känsla, mig… Ida har en syn och en kunskap kring sång och röst som förenar att vara i kroppen, att känna med hjärtat och att uttrycka det unikt personliga och samtidigt det universellt igenkännbara. Jag kan inte rekommendera henne varmt nog."

Alexander


"Jag längtar och har alltid längtat efter ett fritt kreativt flöde och att inte känna smärta när jag sjunger. Jag har sjungit mycket och smärtan och motståndet har inte varit lätt att förstå eller att jobba med. Det Ida erbjuder och har förkroppsligat i sina kurser är precis det jag längtar efter och behöver. Trygghet, närvaro, acceptans, kärlek, kontakt, lekfullhet och djup visdom. Jag vågade och vågar utforska det outforskade med Idas stöd och kärlek".
Helene


" I found the Creative Voice course very empowering. I personally took the course to learn not to be afraid of my voice, of being louder and takingmore space. At the end of the course I could stand in front of the group and improvise with my voice (which is indeed big for me). The course helped me to find a sense of security and creative aspects of myvoice. Regardless of the motivation one will learn a lot about themselves and have much fun. Ida is a fantasticand inspiring leader, the atmosphere of the sessions is very warm and welcoming and one benefits a lot from the group dynamics. After the course I feel like I want to have more of it in my life."

A., 36, market analyst


"När jag gick Idas kurs blev jag förvånad över hur kraftfull rösten är. Genom lek och ett accepterande förhållningssätttill rösten kunde jag nå känslor, upplevelser, sorg, glädje som länge legat begravet och som jag inte hade kunnat sätta ord på. Ida har en fantastisk förmåga att hålla ihop en grupp och fick mig att känna mig bekväm och modig under hela kursen. Jag kan varmt rekommendera Idas kurs för alla, även de som inte är vana med att arbeta med rösten."

Ella Hillström


"Arbetet med Ida har förändrat hur jag känner mig i min kropp, och i min röst. Detta har öppnat fönster till att jag kan vara mer än vad jag trodde att jag kunde vara, till en större bredd i dessa uttryck. Jag har också fått utttrycka lekfullhet och fått öva på att vara i stunden. Det i sin tur har gjort att jag kan möta andra människor på ett annat sätt. Förut var jag mer i "mitt eget huvud". Nu är jag mer i mötet." 

Kvinna 36, leg psykolog


"I det trygga rum du skapade åt oss med din värme och kärleksfulla närvaro, vågade jag visa för mig själv att jag är modigare och mer kapabel än vad jag trodde. Att jag visst kan improvisera, och låta min kropp styra istället för huvudet. Att rösten i sig kan vara en portal till både inre lugn och styrka! Och inte minst, till att komma närmare varandra. Genom den här kursen har jag fått nyckeln till ytterligare ett rum inom mig själv, och jag känner mig större idag än vad jag gjorde för sex veckor sen. Vilken gåva! Jag ser nu så mycket fram emot att fortsätta utforska min röst, och låta den vara en del av min läkning, avslappning och njutning i framtiden." 

Olivia Jeppson, 26, läkarstudent


”Jag upplevde Idas kurs som en vacker och meditativ process i vilken jag fick vara högst närvarande, nyfiken och utforskande gentemot min röst och min själ. Under kursen tilläts jag finna djupet i min urröst och den tidigare outforskade kraften som finns i rösten. I efterhand har jag fortsatt utöva de övningar Ida introducerade under kursen, och dessa har fungerat som en portal för att igen kunna connecta med min röst, min själ och min kärna."

Amanda Bangstad


"Det har betytt mycket för mig att gå denna kurs där jag fått utmana mig själv och också med varsam hand blivit förd till ställen jag tidigare undvikit. Jag har hamnat i situationer jag inte varit i tidigare och vågat uttrycka mig på ett sätt som tidigare varit otänkbart. Jag upplever att min röst har fått en tryggare plats att få finnas på."

Johan


”Under kursen fick jag fick hjälp att lyssna på min egen, inre röst och bejaka den. Ida har en begåvning att lyssna in, som är så välgörande. Hon har också en tydlighet, en gränsdragning som hjälper mig som deltagare att vila och känna mig hållen. Deltagarnas inre rum blev tydliga och vi möttes där.”

Kursdeltagare


”Att släppa ut sin egen röst ger så mycket kraft och glädje- oavsett hur det låter enligt traditionella värden. Ida är en superfin lärare. Ödmjuk, varm, inkännande och möter alla där de är.”

Kursdeltagare


”Jag fick tänja på mina egna uppsatta gränser och utvecklas inte bara i relation till sången utan även till mig själv. Ett helt annat lugn har infunnit sig.”

Kursdeltagare


"Jag har improviserat mycket förut men det var första gången jag fick ihop röst och kropp och knoppen så bra. Att jobba med röst är ett underbart sätt att komma ur knoppen och in i kroppen."

Kursdeltagare


Ida has been a fantastic contributor to our international executive management leadership programs. With a high level of integrity, passion for her work and compassion for the participants  she gently guides the participants out of their comfort zone and broadens their perspectives. Using thought provoking and challenging exercises she filters out the noise, instills stillness and manages to get you to focus on what truly matters.”

Ruben Brunsveld, Sr. Advisor at Enact Sustainable Strategies


Ida vägleder gruppen på ett proffsigt sätt och får verkligen fram människors kreativa förmåga. Genom utbildningen fick jag lära mig om att bli närvarande i nuet och våga släppa taget. Detta har gett mig bättre självkänsla. En helt fantastisk utbildning som jag varmt kan rekommendera."

Iréne Netteus, marknadsförare


"Övningarna och mötena var mycket givande för mig. De gav en bättre insikt till vilka utmaningar jag har när jag talar inför en grupp och hur jag kan hantera dessa utmaningar. Det främsta jag tar med mig från kursen är förnyad kunskap om mig själv som inte bara kommer hjälpa mig att bli en bättre talare, men förhoppningsvis en också en bättre person."

Emil Alégroth, Doktorand vid Chalmers Tekniska Högskola


"Idas närvaro och professionalitet har hjälpt mig att finna min egen röst på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Detta har gjort mig tryggare, lugnare och mer lekfull både i mitt förhållningssätt till sång och i användandet av min röst i andra sammanhang".

Lars Eliasson, personalvetare


"Hos Ida har jag funnit en plats och ett rum där jag har fått upptäcka och uttrycka mig själv på ett nytt sätt. Tillsammans har vi skapat en inspirerande och fullkomligt trygg miljö. Stunderna däri har jordat mig och fått mig att växa, dels i mitt eget skapande och dels som människa. Jag har funnit en styrka och en tilltro inuti mig själv, som jag tidigare har anat men aldrig riktigt kunnat greppa."

Tora Mollskoga


"Idas kurs har tagit med mig på en resa, där jag upptäckt och uttryckt mitt hjärtas röst. Jag hade ingen aning om att min röst kunde låta så här, och att det fanns melodier och texter i mitt inre som ville komma ut i världen. Fascinerande och väldigt kraftfullt!"

Alexandra Berg, Caring Group


Det bästa med kursen var Idas skicklighet som inspirerande pedagog, att ljuden får jobba med hela min person istället för att bara försöka få en låt att låta så bra som möjligt, samt gruppen - på blott tre tillfällen gick jag från att se de övriga som hämmande jämförelser till att istället kunna knyta an och sjunga ut på ett sätt jag inte tror jag gjort förut. Var lite magiskt efteråt."

Joakim